Search

Dit søgeresultat

Mand i bil

Spørgsmål og svar

I denne artikel har vi samlet de syv oftest stillede spørgsmål og svar om helvedesild. Du finder bl.a. svar på, om helvedesild smitter, hvorvidt man kan blive ramt af helvedesild mere end én gang, og hvad man kan gøre for at forebygge sygdommen.

Mand i bil

Kan man forebygge helvedesild?

Hvem kan blive ramt af helvedesild, og hvordan kan man undgå det? Helvedesild rammer op til hver fjerde dansker, og hverken sund kost eller regelmæssig motion kan holde sygdommen på afstand. Men vidste du, at der findes en måde at forebygge sygdommen, hvis du er 50 år eller derover?

Mand i bil

HVAD ER HELVEDESILD?

Helvedesild, også kaldet herpes zoster, er en virusinfektion, der skyldes den samme virus (varicella-zoster), som er årsag til skoldkopper. Helvedesild viser sig som et smertefuldt, rødt udslæt.

Mand i bil

Kender du symptomerne på helvedesild?

Hovedpine, ubehag og sygdomsfornemmelse i kroppen – og så kommer udslættet! Kender du de første symptomer på helvedesild – og ved du, hvor hurtigt du bør reagere? Bliv klog på symptomerne her.

Mand i bil

ARTIKLER OM HELVEDESILD

Helvedesild er en virusinfektion, der rammer op til en ud af fire danskere. Risikoen for at få helvedesild stiger med alderen, eller hvis man har nedsat immunforsvar. Læs med her og bliv klogere på helvedesild. Tal med din læge om vaccination er relevant for dig.

Mand i bil

Videoer

Hvad er helvedesild, hvilke symptomer bør man være opmærksom på, og hvem er i risiko for at blive ramt af sygdommen? Få svaret i vores videoer om helvedesild her på siden.