ARTIKLER
OM HELVEDESILD

Helvedesild er en virusinfektion, der rammer op til en ud af fire danskere. Risikoen for at få helvedesild stiger med alderen, eller hvis man har nedsat immunforsvar.
Læs med her og bliv klogere på helvedesild. Tal med din læge om vaccination er relevant for dig.

Forebyg helvedesild

Hvem kan blive ramt af helvedesild, og hvordan kan man undgå det? Helvedesild rammer op til hver fjerde dansker, og hverken sund kost eller regelmæssig motion kan holde sygdommen på afstand. Men vidste du, at der findes en måde at forebygge sygdommen, hvis du er 50 år eller derover?

Ældre mand sidder i en bil

Om helvedesild

Om helvedesild

Hvad er helvedesild, og hvordan opstår sygdommen? Op til hver fjerde voksne dansker rammes af helvedesild, og det betyder, at helvedesild også kan ramme dig. Er du i risiko? Find ud af det her.

Læs hele artiklen
ældre kvinde med helvedesild

Symptomer på helvedesild

Symptomer på helvedesild

Hovedpine, ubehag og sygdomsfornemmelse i kroppen – og så kommer udslættet! Kender du de første symptomer på helvedesild – og ved du, hvor hurtigt du bør reagere? Bliv klog på symptomerne her

Læs hele artiklen

Ofte stillede spørgsmål

Vi har vi samlet de syv oftest stillede spørgsmål og svar om helvedesild. Du finder bl.a. svar på, om helvedesild smitter, hvorvidt man kan blive ramt af helvedesild mere end én gang, og hvad man kan gøre for at forebygge sygdommen.

“I perioder blusser det stadig op, er irriterende og klør”
– kvinde, 54 år